Bespaar een hoop geld en kies voor led verlichting!

Inmiddels wordt er in steeds meer huishoudens led verlichting gebruikt. Logisch, want u kunt hiermee een hoop geld besparen. Het is maar liefst 90% energiezuiniger dan halogeen verlichting en het heeft een langere levensduur. De aanschaf van een led lamp betaalt zich dus terug in de loop van de tijd. Ook is het een veilige manier van verlichting omdat er geen warmte vrij komt. Geen zorgen voor als u per ongeluk de led lamp aanraakt. Er is ook aan het milieu gedacht. In deze verlichting zijn namelijk geen chemicaliën verwerkt. Redenen genoeg voor u om over te gaan tot de aanschaf van led verlichting!

Kies voor elke situatie de juiste led verlichting

Het is belangrijk te kijken voor welke situatie u de led verlichting wilt gaan gebruiken. In de woonkamer stelt u andere eisen aan een led lamp dan bijvoorbeeld aan de buitenverlichting. Ook de hoeveelheid licht is hier van belang. Het geeft een mooi sfeervol licht maar moet in bepaalde situaties ook voldoende zijn. Op uw toilet wilt u een ander licht volume creëren dan in uw slaapkamer. Hoe hoger de lumenwaarde, hoe meer lichtopbrengst.

Creëer een warm lichteffect met de led inbouwspots

Naast de led panelen kunt ook kiezen voor led inbouwspots. Deze led verlichting is schokbestendiger dan de halogeen variant. U creëert een warme en stijlvolle sfeer. Ze verbruiken 3 of 5 watt. Dit is te vergelijken met een 30 0f 50 watt halogeen lamp. De led spot heeft een gespreid licht wat zorgt voor een brede lichtval. Mooi, voor als u een groot oppervlak wilt belichten. Doordat er een driver aan de spots zit, kunt u deze direct aansluiten op het stroomnetwerk (220V)en heeft u geen transformator nodig.

Decoratieve verlichting in huis met de led strips

Een nieuwe rage binnen de led verlichting, zijn de led strips. Deze kunnen op veel verschillende plaatsen worden toegepast en zijn gemakkelijk te monteren. Zo heeft u snel gezellige verlichting in huis. De hoeveelheid leds per meter is bepalend voor de lichtsterkte. Let u er wel op waar u de strips gaat gebruiken, binnen of buiten i.v.m. waterdichtheid. Niet elk model is daarvoor geschikt. Tegenwoordig zijn de meeste led strips dimbaar. Daarmee kunt u de lichtsterkte aanpassen aan uw eigen wensen!