De keuze voor een gietvloer in huis

Er worden tegenwoordig ook in woningen steeds vaker gietvloeren gelegd. Een gietvloer heeft meerdere voordelen. Een gietvloer kan in principe over iedere bestaande vloer gelegd worden. Scheuren die in een bestaande vloer aanwezig zijn, worden door gebruik te maken van een gietvloer weggewerkt. Een gietvloer is sterk en omdat hij praktisch in alle kleuren verkrijgbaar is, is hij geschikt voor ieder interieur. De vloeren zijn elastisch en daarom ook geschikt voor een kinderkamer. Wanneer er huisdieren zijn, is een gietvloer de vloer bij uitstek. Hij kan gemakkelijk worden schoongemaakt, omdat hij naadloos en glad is.

Soorten vloeren

Leefbeton is een materiaal dat gebruikt kan worden als gietvloer. Het is een hoogwaardig waterdicht cementproduct. In plaats van water, om het materiaal te mengen, wordt een speciale hars gebruikt. Hierdoor wordt het leefbeton niet alleen sterk, maar ook flexibel. De afwerking gebeurt door een speciale 2-componenten PU laag toe te passen. Het materiaal kan in veel kleuren worden geleverd.

Een kunststof gietvloer

Voor een kunststof gietvloer wordt Epoxy of (PU) Polyurethaan gebruikt. Epoxy wordt vooral voor bedrijven gebruikt, omdat het bestand is tegen agressieve stoffen. Voor slaapkamervloeren wordt een van de kunststoffen gebruikt. Het is voor een kinderkamer belangrijk dat de vloer hygiƫnisch, elastisch en sterk is. De kinderen zullen er vaak op spelen, wat zeker het geval is wanneer er gebruik is gemaakt van vloerverwarming. De kleuren zijn groot waarin de gietvloermaterialen verkrijgbaar zijn .

Het leggen

Iedereen die een beetje handig is, kan een gietvloer leggen. Echter is het aan te raden aan de slag te gaan met een professional. Waar de gietvloer over gelegd wordt, moet je eerst goed stofvrij maken. Dan kun je het materiaal van de gietvloer in banen over de bestaande vloer gieten. Wanneer je dat gedaan hebt, ga je met een gietkam het materiaal gelijkmatig verdelen. Zodra je daar mee klaar bent, moet je hem narollen met een prikrol en vervolgens laten drogen. Wanneer het materiaal opgedroogd is, heb je een prachtige vloer. Ze zijn leverbaar in bijna alle kleuren. Daarom zijn de gietvloeren in huis en slaapkamer goed toepasbaar.