Een Oosterse plafond lamp: verlicht je woonkamer in stijl!

Je kunt je huis of zaak nog zo mooi decoreren, als je niet de nodige aandacht hebt voor het maken van een goede keuze qua verlichting dan is al dat werk voor niets. Want de juiste verlichting bepaald niet enkel voor een groot stuk de sfeer die je interieur uitstraalt, het helpt ook om de overige decoratieve elementen goed te laten uitkomen. De mooiste stukken kan je extra in het licht zetten, andere hoeken van de kamer wil je misschien liever wat aan het zicht onttrekken. Met een goed doordacht plan voor de verlichting kan je dit allemaal bereiken. En oosters ingerichte kamers of huizen verdienen natuurlijk een oosterse verlichting.

Een ruime keuze

Gelukkig heb je in Oosterse lampen een grote keuze waardoor je zeker iets kan vinden dat past bij jouw smaak en bij de rest van je decoratie. Kies je voor klassiek Oosters, Turks, Marokkaans of Egyptisch? Wil je liever een lamp die een modernere uitstraling heeft maar wel naar oosterse invloeden verwijst? Het kan allemaal.

Lampen uit 't midden oosten

Ambachtelijk of industrieel

In het Midden en Nabije Oosten is er nog altijd, tot op vandaag een niet onbelangrijke en zelfs grootschalige productie van handgemaakte lampen die op traditionele wijze door ambachtslui gesmeed en vormgegeven worden. Deze lampen hebben uiteraard hun kostprijs door al de uren werk die er kruipen in het fabriceren ervan. Bovendien moeten de lampen ook nog in Europa geïmporteerd worden wat de kost nog verder de hoogte kan injagen. Toch blijft de prijs, voor de kwaliteit die geleverd wordt meestal nog heel redelijk.

Waarom geen design aan je plafond?

Mocht je toch met een budget werken dat te klein is voor deze handgemaakte lampen dan heb je de keuze. Je kunt natuurlijk kiezen voor op industriële wijze geproduceerde lampen die zo goed mogelijk de handgemaakte traditionele lampen proberen te imiteren. Het verschil in kwaliteit en afwerking is voor de kenner echter snel duidelijk. Veel van deze lampen worden zelfs niet meer in het Midden Oosten gemaakt maar in China.

Maar als je toch voor een fabrieksgemaakte gaat, waarom dan niet iets meer uitgeven en kiezen voor een mooie designlamp die doet denken aan de Oosterse stijl maar deze combineert met westerse elementen? Talloze designers hebben zich de laatste decennia laten inspireren door de magie en mystiek van het Oosten om verlichting te ontwerpen die tegelijk klassiek en modern is en die geboren werd uit een combinatie van Westerse en Oosterse stijlen.