Zoek je planten voor in de huiskamer? 4 goede redenen waarom

In de meeste huishoudens kom je planten tegen. Het neerzetten van een kamerplant kan verschillende redenen hebben:

  1. Ter decoratie
  2. Voor de zuiverende werking
  3. Voor de groene vingers
  4. Verhoging van welzijn

Decoratieve planten

Een plant om de kamer te decoreren kan naar wens uitgekozen worden. Het is wel verstandig om even te letten op de verzorgingseisen. Want vindt de ene persoon het fijn om met de planten bezig te zijn (verzorgen, water en voeding geven, etc.), een ander kan daar juist geen zin in hebben en op zoek zijn naar een plant die amper verzorging nodig heeft. En is het voor de ene zo klaar als een klontje dat de plant mooie grote groene bladeren moet hebben. Een ander kan kleine rode blaadjes juist mooi vinden.

Luchtzuiverende planten

Het houden van kamerplanten (plant kopen) is altijd goed voor een gezonde lucht in huis of op kantoor. Daarbij zijn er planten met een extra luchtzuiverende werking. Dit betekent dat deze exemplaren meer dan gemiddeld slechte deeltjes uit de lucht halen en gezonde in de ruimte los laat. Goede voorbeelden hiervan zijn de drakenbloedbomen en de ficus. Dat heeft onderzoek van de NASA uitgewezen. Een ander product voor een goede luchtzuivering, en dan met name zuivering van de energie, is de Himalaya zoutkristal lamp. Deze lamp haalt via het zout slechte ionen uit de lucht en zorgt voor een goede energiebalans in huis.

Groene vingers

Voor sommige mensen is het niet meer dan normaal om zowel in de tuin als ook binnenshuis een aantal planten te hebben staan. Misschien niet ten eerste voor de decoratie of voor de zuiverende werking, maar gewoon omdat ze het fijn vinden om groene vingers te krijgen. Het goed verzorgen van een behoeftige kamerplant kost natuurlijk wel tijd, moeite en toewijding. Het is dan ook goed om kinderen een verantwoordelijkheid te geven in de verzorging van de planten, zodat zij, net als bij huisdieren, leren hoe het is om iets te doen voor een ander leven. En op kantoor is het voor de verantwoordelijke van de planten fijn om even een break te kunnen nemen van het alledaagse werk voor het verzorgen van de groene vrienden.

Planten verhogen het welzijn

Of het nu gaat om de luchtzuiverende werking, het groen van de bladeren, de decoratieve plaatsing, de geur of het verzorgen van de planten, in het algemeen verhogen zij het welzijn van mens en dier in een huiselijke of kantooromgeving. Uit onderzoek is gebleken dat het welbevinden van mensen hoger is als er planten in de direct omgeving groeien.

Kamerplanten kopen

Overtuigd om ook (meer) planten in huis te halen of op kantoor te zetten? Kijk even in de plantenshop van VanKaarstotServet. Je kunt hier mooie planten kopen van hoge kwaliteit, tegen lage prijzen. Ze worden heel snel geleverd en bovendien geniet je van de beste service van deze online plantenwinkel.